Ottho Gerhard Heldringstichting
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

0488 - 471111   google-maps-icon.png  twitterbig.png  Stuur een bericht

Contact-onderlijn

 

 

Voor werkbegeleiding en kwalificatiegerichte scholingESF

Een van de doelen van behandeling in onze instelling, is het mogelijk maken van een normale terugkeer van de jongeren in de maatschappij. Voor het behalen van deze doelstelling, worden wij al sinds 2005 financieel ondersteund door het Europees Sociaal Fonds.

De jongeren moeten leren om voor zichzelf te zorgen in het dagelijks leven, zonder dat ze daarbij anderen of zichzelf te kort doen. De essentiële manier om dit doel te bereiken is deelname aan het arbeidsproces dan wel arbeidsgerichte scholing. Een werkomgeving creëert naast een dagelijkse structuur ook een zekere status. Dagelijks krijgt de jongere te maken met collega’s en werkgevers, wat zijn/haar sociale redzaamheid flink kan stimuleren. Kortom, werk is het centrale element van een succesvol reïntegratietraject.

 

Trajecten die jongeren effectief naar werk begeleiden of het aanbieden van kwalificatiegerichte scholing komen in aanmerking voor ESF-subsidie. Naast de begeleiding van onze Individuele Trajectbegeleiders, volgen de jongeren onderwijs op ons eigen terrein bij SGM De Brouwerij, onze co-partner in het ESF-project.

Wij hebben sinds de start van onze deelname aan het ESF-project tot en met 2015 al 1.950 jongeren een extra steun in de rug kunnen geven door deze subsidie van het Europees Sociaal Fonds. Een mooi resultaat!

 

 

 

Zorglijn ERS

2017-02-24
Zorglijn ERS

    Nieuwe zorglijn Emotieregulatiestoornissen Deze zorglijn is opgezet samen met Kinder- en Jeugdpsychiatrie Karakter. De zorglijn sluit aan op de High Intensive Care van Karakter en loopt door in de vernieuwde accommodatie van de Heldringstichting. Deze accommodatie is uitgerust...

Europees Sociaal Fonds

2016-12-13
Europees Sociaal Fonds

    Voor werkbegeleiding en kwalificatiegerichte scholing Een van de doelen van behandeling in onze instelling, is het mogelijk maken van een normale terugkeer van de jongeren in de maatschappij. Voor het behalen van deze doelstelling, worden wij al sinds...

« »