Ottho Gerhard Heldringstichting
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
taakenvisie organisatie locatie bijonswerken geschiedenis publicaties anbi

0488 - 471111   google-maps-icon.png  twitterbig.png  Stuur een bericht

Contact-onderlijn

Over de Heldringstichting

groepje jongerenDe Heldringstichting behandelt kinderen en jongeren met (ernstige) gedragsstoornissen, in veel gevallen gerelateerd aan trauma (biologisch, psychologisch of sociaal). De behandeling start vanuit een beschermde setting. Dit betekent dat een kind of jongere in de eerste fase in een gesloten voorziening wordt geplaatst, op last van een kinderrechter. Zodra dit veilig en verantwoord is, vindt verdere behandeling plaats in open (transmurale) voorzieningen, of weer thuis als er een veilige en verantwoorde thuissituatie is.

De duur van de gesloten behandeling wordt zo kort mogelijk gehouden. Een risicotaxatie is leidend in de besluitvorming over de mate van de benodigde bescherming (geslotenheid). Het behandelklimaat in de gesloten voorzieningen wordt vormgegeven aan de hand van de principes van een trauma geïnformeerde organisatie.

De behandeling wordt met een toenemend pakket aan vrijheden en eigen verantwoordelijkheid ingezet, zodat de kinderen en jongeren in een gefaseerde opbouw weer veilig en verantwoord deelnemen aan de samenleving.

Logo-Ambu

De polikliniek van de Heldringstichting heet het Ambulatorium en biedt opnamevermijdende behandeling bij ernstige gedragsproblemen of een hoog ontwikkelingsrisico. Deze behandeling vindt thuis plaats, gevoed door de specialistische kennis van de Heldringstichting. De meest gebruikte interventie hierbij is Multi System Therapy. Op het gebied van gedragsstoornissen is dit de meest effectieve werkvorm, zo blijkt uit internationaal wetenschappelijk onderzoek.