Ottho Gerhard Heldringstichting

0488 - 471111   google-maps-icon.png  twitterbig.png  Stuur een bericht

Contact-onderlijn

Bekijk deze tool fullscreen

blauwe-lijn-920px

Zie de overeenkomst met de Simon Fraser University

 

Hoewel gemeenten verantwoordelijk worden voor het inkoopbeleid van de JeugdzorgPlus-plaatsen, is het de rechterlijke macht die beslist over de plaatsing van een jeugdige binnen deze voorzieningen. Een machtiging van de kinderrechter ligt immers ten grondslag aan dit besluit. Een belangrijk criterium daarbij is de inschatting van het risico, dat de zware interventie van geslotenheid rechtvaardigt.

Om risico's zo objectief mogelijk in te schatten is het aangewezen om theoretisch onderbouwde en wetenschappelijk gevalideerde risicotaxatie-instrumenten te gebruiken. Daarom heeft de Heldringstichting ervoor gekozen om de Short-Term Assessment of Risk and Treatability: Adolescent Version (START:AV) te implementeren.

De START:AV werd op initiatief van dr. Marion van Binsbergen en prof. dr. Corine de Ruiter aangepast aan de Nederlandse taal en de Nederlandse situatie. Met behulp van dit instrument willen wij werken aan een optimaal en op maat gesneden behandeladvies, waarin de mogelijkheden en kwetsbaarheden van de jeugdige evenwichtig in beeld worden gebracht.

 

Ook met de START:AV aan de slag?

handleiding start av

€ 29,95 (excl. verzendkosten)

U kunt middels het formulier een bestelling plaatsen. Wij nemen dan contact met u op en sturen u vervolgens een factuur. Na betaling sturen wij u het aantal bestelde handleidingen toe.

 

Bestel de handleiding via:  het bestelformulier   

 

Referentie:

De Beuf, T. L. F., Ruiter, C. de. & Vogel, V. de (2016). Short-Term Assessment of Risk and Treatability: Adolescenten Versie (START:AV) Handleiding. Zetten: Ottho Gerhard Heldringstichting.

 

 

 

Wilt u meer informatie over de START:AV training?

 

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

Meer over onderzoek naar de START:AV

Klik hier

 

Video's 

     

 

 

bekijkdefolder

 

 

Wie zijn er bij dit project betrokken?

 

  dr. Vivienne de Vogel

Vivienne de VogelVivienne de Vogel is psychologe en hoofd van de afdeling Onderzoek de Forensische Zorgspecialisten (Van der Hoeven Kliniek, De Waag en FPKM). Haar onderzoek concentreert zich op genderverschillen in de forensische psychiatrie, risicotaxatie van gewelddadig gedrag, beschermende factoren, victimisatie en psychopathie. Ze is eerste auteur van de FAM (Female Additional Manual) voor risicotaxatie bij vrouwen en van de SAPROF (Structured Assesment of PROtective Factors for violence risk), een instrument voor het gestructureerd beoordelen van beschermende factoren voor gewelddadig gedrag.

linkedin knop

Meer informatie over dr. Vivienne de Vogel  

 

 

  prof. dr. Corine de Ruiter

Corine de RuiterCorine is hoogleraar Forensische Psychologie aan de Universiteit Maastricht en tevens werkzaam in haar eigen praktijk. Zij is geregistreerd Klinisch Psycholoog BIG. Haar missie is verhoging van de kwaliteit van de zorg voor mensen met psychische problemen middels wetenschappelijk onderbouwde diagnostische- en behandelmethoden, met speciale aandacht voor de forensische GGZ. Zij verricht sinds 2000 onderzoek naar risicotaxatie-methoden, en wijst op het belang van aandacht voor risico- en beschermende factoren. Zij is mede-auteur van de Structured Assessment of Protective Factors for Violence risk (SAPROF).

linkedin knop

Meer informatie over prof. dr. Corine de Ruiter

 

 

  Tamara De Beuf, MSc.

Tamara de Beuf

Tamara is projectleider voor het risicotaxatieproject binnen de Heldringstichting. Ze is verantwoordelijk voor het introduceren van wetenschappelijk onderbouwde risicotaxatie en risicomanagement binnen de aanwezige behandelroutine. In dit kader werkt ze onder meer aan de officiële Nederlandse vertaling van de Short Term Assessment of Risk and Treatability: Adolescent Version (START:AV).

Tamara heeft de masteropleiding Klinische Psychologie (Universiteit Gent) en Forensische Psychologie (Universiteit Maastricht) afgerond, aangevuld met trainingen in meerdere risicotaxatie-instrumenten. Onder supervisie van prof. dr. Corine de Ruiter is ze een promotieonderzoek gestart naar de implementatie en validatie van de START:AV binnen de JeugdzorgPlus.

linkedin knop

0488 47 1013 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 blauwe-lijn-920px

logo-OGH  &  logo universiteit maastricht  &  logo forensische zorgspecialisten